top of page

FAQ

 

Hvorfor er det så billigt ?    Jagt behøver ikke at være dyrt, jagt er en oplevelse, en safari, hygge, livsstil og en måde at leve på.

Hovedsager er man kobler af, tænker på noget andet. Det kan være alene eller sammen med venner. Det er oftest drenge, der elsker biler, jagt, natur, piger, mad og vin. Man vil skyde noget, men det er ikke det vigtigste, mange pæiger er også med på ideen i dag. På jagt er man lige, det er den dygtige jæger der bliver set op til, ikke tegnebogen. Vi vil det sidste, jagt er noget du bliver bedre til hele livet, nogle gange har du held, andre gange er det dine venner, og det giver den samme glæde. 

Velkommen - vi vil ikke være dyre, vi vejleder gerne, men jagten er dig, dit held, din oplevelse.

 

Er det jeres egne områder - revirer ?

JA - vi har tæt på 4000 tdr. land men hertil har vi måske af mere praktiske grunde forpagtet et mindre tilstødende område, nogle af vore jagter er med i elgområder der giver yderligere muligheder i sæsonen - samlet er vi med i elglag på ca. 6000 tdr. land ? det er da ok.  

Hvornår falder betaling?

Forud - altid det garanterer reservation og så er alt på plads. Vore jagtlejere får efter 6 mder ret til at betale i rater så det ikke belaster økonomien. 

Hvad skal jeg bruge til natjagt til vildsvin - riffel og kikkert?

En kikkert med belyst trådkors hjælper dig enormt - de fås i super brugbar kvalitet til kun 1299 fra JagtDanmark A/S - der er effekt og ikke pris der skyder og kan benyttes - folk tror de bliver bedre jægere ved at købe en kikkert tik 30.000 - ikke spor - det er held, tålmodighed og jagtviden der nedlægger vildt., og iøvrigt projektilet - der som det eneste nedlægger vildtet. I riffel - alt over 6,5x55 og f.eks. 308/3006 fra Franchi-Beretta model Horizon - fås til kun 7000 på www.jagtdanmark.dk


Kan jeg komme på bukkejagt den 16 august ?

Måske - men langt de fleste booker 6-8 måneder i forvejen, og dem smider vi jo ikke ud fordi du er for sent på den. Nu har vi 3000 tdr. land så der kan være lidt folk hoist og her, men vi vil ikke overbooke - og bukkene skyder også i september, og ikke kun den 16 om morgenen. 

Der er masser af muligheder - men vore jægere skal have 200-300 tdr. land den 16 august pr. jæger - så er chancerne gode. 

Jeg vil gerne på nat grissejagt - kan jeg komme alene ?
Både ja og nej - men skyder du en keiler på 100 kg kan du ikke selv håndtere den - så det er altid bedst at være 2 jægere - det er heller ikke så farligt og man skal jo passe på. 2 klarer langt lettere alt der kan passere på vildsvine jagt og det er lettere med alt. Vi kan jo hjælpe, men vi kan jo være langt væk til kaffe, og kommer jo ikke på 10 minutter - men vi hjælper hvis der er problemer, spor, m.m. Alt kan lade sig gøre...naturligvis.

 

Hvad har det andre jægere skudt på området tidligere år ?

Det forholder sig således at jægere skyder og jager forskelligt, nogle er professionelle andre er helt nybegyndere. Nogle drikker bajere og ryger smøger, nogle er hyggejægere og resultatet er vidt forskelligt. Vore lejere skal aflevere skud statistik hvert år, og når det så kommer til det, er de lidt bange for at lejen sættes op, så skriver de for lidt og vil have lejen ned. Derfor er vores svar pas jagten, foder, sliksten og ro giver bedst result. På 100 tdr. skyder du i regelen ikke så meget som på 500 tdr. land.   Vi opgiver aldrig vildt statistikker, det giver intet reelt billede af jagt i Sverige, men se de nationale statestikker - så ved du der er vildt i skoven. 

Elgkvoter?

Der er flere muligheder. Elglag, Fri jagt på kalve, Länstildeling. Det taler, vi om når jagten er lejet.

 

 

 

 

 

 

 

 


Hvad skal jeg tage med på natjagt ?
Tålmodighed og held plus varmt tøj, nat sigtekikkert (fås i www.jagtdanmark.dk fra 995,- f.eks. 3-9x56 med lys) lygte, slæbetov, gummistøvler, stor kniv, plastposer, kaffe, mad og tålmodighed. Du kan let montere en nat sigte kikkert men den er vigtig med den lille rød prik du tænder når det er mørkt - den ses og du skyder optimalt - det er ikke prisen med natkikkert brugbarheden der er vigtig - vi bliver slet ikke så imponerede over folks udstyr som vi bliver over dem som nedlægger noget vildt. Det er effektiviteten og ikke kvantiteten - at du har brugt 100.000 på en riffel er ikke ensbetydende med den rammer hvis du selv er en fummelfinger.  Men det er da rart med en lækker riffel og kikkert  - naturligvis.

Kan man let se forskel op so og keiler/galt ?

Nej - derfor skal du være sikker - hos os koster det 5000,- at skyde en so - det er en præventiv straf så folk lader være - og ser grundigt efter.
En so er mere lige i ryggen, har smågrise med sig - der måske kommer 5-10 min efter soen er kommet frem - de venter til klar bane.
En keiler / galt er højere over ryggen-nakken, kommer tit alene hvis den er stor - tænderne ses på store keilere !

Hvor mange grise kan jeg skyde på natjagt ?

det kommer jo an på heldet, din evne til at sidde stille, og dine evner til at skyde. Vi kan gøre alt med fodring, tårne og gode råd, men hvis folk sidder og ryger, drikker og snakker i tårnet er sandsynligheden ikke særlig god - men er du tyst, hurtig og bevarer roen når grisene kommer og de får ro til at gå til pladsen og rode rundt - du udser dig en god gris på 25-50 kg uden smågrise - venter til der er ro - så skyder du også en vildgris.

Hvor mange elge skyder I ?

Man praler ikke, men samlet har vi licens på mindst 22-24 stk. på Augustenborg Gods samlede arealer - men der er områder, hvor der også er fri kalvejagt bl.a. i januar. Så det kan blive til flere. En sådan dag koster kun 1000,-  det er med elg hund og hele ballader. Engang i mellem skydes der også vildvin på disse jagter - men det bestemmes om morgenen - det er arbejdet med at skyde alle elgene der tæller i Sverige... grisen har man jo hele året til at skyde...

Har i plads i bukkejagten til 4 mand ?

Ja, måske, men bestil langt i god tid - der er få pladser, men bukke kan skydes med stor fornøjelsehelt til 1. oktober - mange af vore bukke skydes faktisk i september...Der er mange der tror det kun er første dag en buk vil skydes - det er en stor fejl...


 

 

 

 

 

Hvad koster en guldbuk hos jer ?

Skyder du en guldbuk hos os på jagt koster det ikke ekstra, men du skal jo også være heldig, men mulighederne er der. Spørgsmålet er om du er der samtidig med bukken - der er skudt mange medaljebukke på vor revir - bronce, sølv og guld - men det er jo ikke normalt, og jagt kræver dygtighed og held. Men de er der...


Hvor farlige er vildsvin ?

De er ekstremt farlige hvis uheldet er ude. Det er fra 0-60 km/t på 1 sek, det er for en orne og so nærmest en kampvogn der kommer buldrende når den er anskudt eller i fare, og derfor bør alle grise skydes fra tårn. Angriber de eller løber de blot mod dig er situationen livsfarlig.
Ellers vil de forsvinde længe for du kommer på skudhold og er ganske ufarlige. Pas derfor ekstremt meget på, og tag ingen chancer - et damplokomotiv på 4 hjul er ikke at spøge med.  


Hvis man skyder en so fra smågrisene  ?

Ja, de er fredede, og man bør lære at holde fingeren fra aftrækkeren og se hvad man skyder på.    1. det er forbudt. 2. det er ujægerligt - smågrisene dør  3. det ødelægger fremtidens bestand. 
5000,- i bøde - forøvrigt nedlægger du jo ikke kun grisen med slår måske 4-6-8 smågrise ihjel af sult - en keiler kan ses på tænderne, kropsform og enlige grise er ofte keilere.  Det skal bare ikke ske. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kan man komme til at skyde en urfugl hos jer - jeg troede de var fredede ?

Ja, vi har en fantastisk skoggerplads på Visslemyr hvor der kan skydes  urfugle fra hytten ude på myren - man står op eller sover derude til 10 min før solen står op - så kommer alle "tupperne" flyvende til skoggerpladsen - de spiller i yngletiden men møder hele året rundt op til en snak med vennerne. Det er selektiv afskydning og vi bestemmer hvert år hvor få der kan skydes -  når sæsonen starter - det kan trofæmæssigt ikke sammenlignes med meget andet, jo tjur og trappe - spørg bare dine venner hvem der har skudt en tjur eller en urfugl. Der må kun skydes en pr. jæger. Vi passer godt på dem. Jagten foregår i hele januar. September er også en mulighed visse år. 

Hvor mange elge kan vi skyde ?

Elgjagten starter normalt 2. mandag i oktober - Sverige lukker.

Elgjagt i Sverige er en større videnskab, men det er let nok, man skal sætte sig grundigt ind i reglerne, og vi som jagtudlejere er uden ansvar for hvad vore jagtlejere foretager sig. Sverige har ret hårde straffe for ulovlig jagt - så vær opmærksom.

Der skal søges elglicens i begyndelsen af året. Ellers jager man uden licens efter reglerne :

Der er 3 muligheder i Skåne, Kalmar, Kronoberg Län. 
Hvert län har udemærkede hjemmesider med hvor mange elge der bliver skudt og en udemærket service når man ringer. Søg på nettet.

1
Tildeling fra län. Man skal have ret store områder for blot at få en voksen elg + kalvetildeling. 
Normalt får man en kalv i 70 dage. Der er forskellige licenser muligheder . Denne form styrer man selv uden videre indblanding.

2
Uden licens. Kalvejegt i 1-2-3-4-5 dage afhøngig af sted -  i begyndelse af elgjagten.
Det er den lette mulighed for dem der ikke gider være i de store elglag, og ikke har interesse for elgjagt.   

3
Meld jer ind i et lokalt elglag - der er tit flere muligheder blandt naboerne, (det ved de i Län styrelsen) så lægges alle arealer sammen og man søger samlet - det giver bedre jagt og tit mere kød - vær opmærksom på at få det kød der tilkommer dig pr. arealenhed - samt et passende antal pladser, og at i er flere der kommer på elgjagt, svenskerne er jo kødjægere. Men med dette system har du selv på små revirer muluighed for at skyde en stor tyr, ko eller kalve blot ved at deltage.  Man skal i hvert fald høre sig for for svenskerne er meget flinke folk, dygtige jægere med gode hunde, hvilket man jo kan få brug for i andre forhold.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kan jeg skyde en medaljebuk hos jer ?

Ja, hvis du lejer 2-3-7 dage eller langtidsjagt hos os betaler du ikke extra for et sådant trofæ på vore almindelige vilkår. Vi har ikke trofæafgifter. 
 
Kan jeg bestille en medaljebuk ?

Ja, men ikke til 240,- pr dag naturligvis - der kan være enkelte store bukke på vore revirer vi kan anvise, vi ved er der - de koster extra og jagten bliver fra stige eller tårn, disse bukke koster 5000,- bronce, 10000 sølv og 15000 for guld + 750 pr. pürch, det kan være vanskeligt og ofte kun i august, måske september  - problemet er hvis den ikke kommer frem efter 2-3 dage. Skyder du en anden buk koster bukken 2500,-  Forudbestilling er nødvendig i sommermånederne. Vi udlejer helst uden trofæafgift, og lader tilfældet råde. Men der skydes jo gode bukke bl.a. på Augustenborg, Mellankär og Visslemyr.
Lindehult har top kvalitetsbukke.   

Hvad kan vi forvente at skyde ? 

Det er krævende med udfordrende revirer, vi kan naturligvis ikke garantere resultater, vi ved jo ikke hvem der kommer og for den sags skyld om vildtet lige har lyst til at blive skudt den dag. Jagt er jagt.
Vi har haft jægere der skyder deres første buk, så let som ingenting,  professionelle der ikke har skudt, og folk der ikke kan udnyttet muligheden, og såmænd jægere der er færdige efter 10 minutter første gang de går ud…

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hvor mange elge må vi skyde på jagten?
Når du lejer jagt i Sverige skal man se på länets hjemmeside, Skåne Län, Kalmar Län eller Kronoberg Läns hjemmeside - der står reglerne. Der er to grundlæggende muligheder. Du melder dig ind i et elgshytselslag og dette varetager afskydning og tildeling af elge for dit revir eller jager i samme eller andre i et jagtlag, eller man kan lade sig tildele fra Länet. 
Er det første år du lejer har du et antal fri dage til elgjagt og kan skyde kalv - men lej jagten først så båner mulighederne sig. 
Igen se hjemmesiderne, der er en del regler men der bliver jo skudt 100.000 elge om året så det må være til at finde ud af.   


Får vi pengene tilbage hvis vi ikke skyder noget ?

Nej - men glæd dig over turen, hyg jer og slap af. Forventningerne er som sagt ofte højere end resultatet i Sverige, man hører altid om de store bedrifter, men dem må du selv være med til at lave. Vore revirer er muligheder til en rimelig pris og drøn hyggeligt,  hvis du tager til Polen eller England betaler du 15.000 og ikke 3.200 og får  jo heller ikke pengene tilbage. Gør du noget ved det, er der gode muligheder, vildtet er der.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Hvad kaliber skal vi bruge ?

Alt over 6,5x55 til svin og større hjortevildt, råvildt 222 rem og opefter, du kan altid spørge os hvis du er i tvivl - men vær nu sikker på du vil afsted så ordner tingene sig altid. Se svenske jagereforbundets hjemmeside. haglvåben 12-16-20 - store hagl 1-2-3.  Se under vore links.

Hvad hvis vi ikke skyder noget ?

Så har du haft en hyggelig tur med dine venner - vi kan jo ikke give skudgaranti til folk, der måske ikke kan slå en bule i en bovlerhat, ramme en kat i en spand, eller en ramme en elefant bag i med en banjo. Andre er uheldige som Anders And, kan ikke sidde stille eller har tømt 2 flasker whisky. Men er det ikke lige netop det, vi alle tager af sted for  - for at hygge os, nyde jagten og ventetiden, og sidst men ikke mindst glæde os over trofæet når det så er der.

Hvem lejer jagten ud - udlejer i på anden hånd ?
Nej, Augustenborg har 4 store skove og jagt ejendomme, der ejes af familien Szabad-Augustenborg. Der er ingen mellemled, og kontrakten skrives med os, vi blander os generelt ikke i hvormange I er og jagten, men vi vil have at der tages hensyn til naturen, naboer og vores enendomme. Vi har et datterselskab der ejer 2 af vore ejendomme i Poeln og Sverige  (Jilas International ) men disse styres og administreres via Augustenborg A/S i Danmark plus via polske daglige 2 ledere i Jilas International Zoo.med fuldmagter til driften af vort landbrug i Polen.

Jagtudlejning administreres via Augustenborg.

 

Hvilke arter råder i over totalt på Augustenborg?

Af de lidt mere eksotiske er vel bæver, tjur, urfugl, elg, kronvildt, grævling, dåvildt, råvildt, så at sige alle ænder i søer og moser, hulduer, odder, stork, eghjort, læderløber, traner og masser mere. Mere end 5 % af vor areal er urørt natur, skånsom natur i økologisk drift - sjældne fredede græsser, træer og flora.  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad hvis der ikke er noget vildt ? 
Det er der  - men det er jo ikke udsatte dyr eller jagt under hegn, hvilket vi også har muligheder for at arrangere, og der er der skudgaranti. Er dine forventninger at du skal skyde 3 bukke på 3 dage og betale 3900 er der andre der tilbyder, men resultatet er så yderst tvivlsomt i Sverige.  Vi kan og vil ikke give garanti eller refundere hvis der ikke er et resultat, vi tilbyder en jagt og hyggelig ferie. 


Natjagt - Hvor mange vildsvin kan vi skyde på en nat, og hvor store skal de være ? 
I ankommer på jagtreviret 1 time før solnedgang, fra Helsingborg er der 45 min kørsel. I bliver sat ved en svine plads i tårn, der er lukket, lader aftenen falde på, og bliver siddende til  2-3-4-5-6-7-8.00  - om natten alt efter udholdenhed og lyst - i flere af vore jagttårne kan en sove -  en holde vagt, samt vi flytter eventuelle åbne enkeltmands stiger til gode pladser i forvejen. Et sådant arrengement  er til 2-4 mand. Du kan være på job kl. 10 næste dag. Vi garantere ikke, tag det som en mulighed, gør der for sjov og lyst. Der fodres og der er grise. Vi skyder grise min 20 kg og opefter - der er ikke trofæafgift - der betales 1000,- for alle nedlagte svin. So med grise er forbudt at nedlægge - vent til du er sikker på der ikke er smågrise, og små grise bør være min. 20 kg.     


Hvad kan vi skyde - vi er 4 der vil afsted i 3 dage på jagt ?   Hvad koster det? - 
Vi har lige været i Polen 4 dage, 4 jægere, vi skød 20 bukke og betalte ca. 68.000 tilsammen.
Vi tager for 3 dage, fri afskydning af en buk/et svin pr jæger med 3 dages moderne jagthus kr.  750x3 x 4 jægere 9000,- + 1900 for jagthuset.
Det er 2725 pr. jæger  - I skyder ikke 15 bukke men kan have chancer på svenske præmisser, der ikke matcher et 10.000 HA revir i Polen med guide m.m. I kan have det super sjovt og få både gode og spændende jagt og pürch  oplevelser. Prisen er jo heller ikke helt den samme. Ekstra buk/svin uanset størrelse  pr. stk 1500,-  Der er ikke trofæafgifter.


Er det pürch eller anstandsjagt ?
Det er vel mest anstandsjagt fra jagttårn - husk canouflagenet til tårnene, jagtstol m.m. Pürch er også mulig, man ser mere, men det er krævende, vildtet er jo ret opmærksomme - vildtet er der. Man kan jo prøve begge dele, det gør de fleste. Terrænnet er vild skov og natur, og ikke danske kolonihaveskove med pyntegrønt, men det er netop det Sverige kan byde på, natur, vildnis, sten, moser, krat, skov urørt.  


Er der fryser ?
Ja, der er normalt også fluenet,  og skyder du en kæmpe keiler er der også kølehus i nærheden på Visslemyr og Augustenborg - kontakt os når det sker - 0045 28459611 eller de andre numre tilgængelige. Der er også fryser til forlagt vildt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad koster 3 dage på jagt? 

5625 incl alt, og et dyr du skyder får du med hjem. Ophold, dejligt jagthus, køkken, bad m.m. du skal bare have sengetøj og mad med. 

Skal vi lave større arrengementer - beder du om et tilbud. 


Hvad hvis jeg skyder en so med grise ?
Det gør du ikke - BASTA - lær at kende forskel inden du tager afsted - søer er fredede, og det bliver opdaget når smågrisene ikke kan finde ro.Man kan altid lade være med at skyde - så er der intet at fortryde.


Kommer I og viser grænserne ?
Normalt - Nej - der er f.eks. på Visslemyr ca 20 km rundt i bil og ca. 35 km grænser. det tager flere dage at gå dem igennem. Der er kort over reviret, og du kan blot ringe hvis du er i tvivl, det er stort når du kommer, men man vender sig hurtigt til det, og finder sine favoritpladser. Der er markeringer, snitsler/bånd, hvide og andre farvede bånd. Varder, stendiger, skoveskel, el.ledninger, stier, hjørnepæle, skelpæle, markeringer, veje osv. med kortet i hånden finder man med rimelighed grænserne - de er diskrete, men de skal jo heller ikke skæmme naturen.

Kan vi lave en bedre pris ?
Nej, vores priser er ikke til at forhandle, vi kan finde på at give tilskud til stiger og hochstande, hvis de efter brug forbliver på jagten, vi kan også levere flere ydelser, men jagtlejere af efter vor erfaring deres egne ideer, og det er helt ok. 


Er vildsvin så farlige som man siger ?
Ja, et anskudt vildsvin er en yderst farlig kraftkarl, en so med giise er ikke at spøge med, forsigtighed ved eftersøgning er vigtig, og vent en halv time med at gå hen til et skudt svin, og vær klar til fangstskud, sørg for du har læst om denne jagtform. 
Men dertil skal siges at de ikke angriber fordi man går i skoven, de forsvinder så snart de hører, lugter eller ser dig. lær dig de skrevne og uskrevne regler om vildsvinejagt - så går det nok.

Hvor mange uheld har I haft med vildsvin?

Ingen, men det betyder ikke at der på sekunder kan opstå uheld, pas på, tag ingen chancer, tænk dig om. Gå ikke på vildsvine jagt alene, hav kontakt til andre via mobil el.l. 

Vi advarer altid med at passe maksimalt på.

Mit bukkekald virker ikke er det i stykker?

Nej, og ved du hvordan det skal lyde eller måske sidder du i vinden, der er ikke nogen buk der hvor du er, du støjer eller den har set og hørt dig. Måske er brunsten forbi, der er mange muligheder, det er det der gør jagt interessant. Og har du husket det vigtigste på jagt - held !

Svarene kan ændres fra sæson til sæson og er bygget op efter de spørgsmål vi har fået gennem tiderne.  

Augustenborg & Yskullsund Säteri 

108_0870.JPG
PICT0397[1].jpg
varer, jagtbilleder drivjagter 227.JPG
bikkejagt 034.JPG
juni2006 162.JPG
1-jaja 004.JPG
1-tosserne.jpg
IMAG0101.jpg
1-Jeep 009.JPG
2019.jpg
abnorm buk 2.jpg
Mellankärr Bjørnegrotten -.PNG
drivjagt svin vissle.jpg
IMG_20200321_180709.jpg
bottom of page