top of page

Jilas International

Landbrug i Polen siden 1993

Rådgivning, opstart, information,

Jagt, Landbrug, Investering, Vurdering 

 

Augustenborg A/S administrerer land og skovbrug herunder vor polske selskab Jilas International Zoo. Produkterne fra virksomheden, der styres via vort kontor i Szczcinek med selvstændig polsk administration og drift. Virksomheden producerer fortrinsvis økologisk græs til foder, foderpiller, energi og piller. Produktionen er særdeles CO2 positiv, og reducerer CO2 i store mængder. Der sprøjter ikke med nogen giftstoffer og maskinerne er top moderne. 

Jilas International Zoo ejer ydermere skov i Sverige, og udlejer jagt i både Polen og Sverige.  Tillsammen er ejendommene 502 HA. Vort meget smukke revir i Polen hedder Jelnia som betyder kronhjort. Området ligger midt i en 40.000 HA stort skovområder og er store græsmarker 8 km langt og ca 400 m bredt, der slynger sig gennem fyrreskoven. Et helt enestående dyreliv  og urørt natur med store mængder vildsvin, gode råbukke, bæver i bækkene, et væld af fugle, og ikke mindst en af Polens største kronvildtstammer.

 

Rådgivning & konsulentbistand

At drive landbrug i Polen frister mange, Vi rådgiver i en lang række tekniske og praktiske spørgsmål, og kan hjælpe med etablering af polsk virksomhed. Vi har arbejdet siden 1993 i mere end 25 år i vækstlandet lige syd for os. Polen byder på billig og stabil arbejdskraft, billige etablerings forhold, billige priser på daglige fornødenheder og store fordele for nye virksomheder.'

Der er bagsider som sprog, forståelse mellem medarbejder og arbejdsgiver, mildt bureaukrati, og overgår ikke Danmark/ Sverige som gerne eksporterer viden. Her skabes store virksomheder, og vi nævner blot PoldaNord som et glimrende eksembel. 

Som landbrug er jagten et klart problem. Jægerne opfører sig stærk kritisabelt, og betaler ikke den vildt skade de er forpligtet til i mange tilfælde giver problemer og tab. Man kan sige at polske jægere gratis fodrer vildtet på EUs regning - går gratis på jagt og lader turisterne betale gildet dyrt. 

Jagt med erfaring

På trods af de problemer jægerne skaber for landbruget, er jagt meget populært som turist, og et af Europas bedste jagtlande. Gennem vore kontakter til Statsskovrevirer kan vi hjælpe med at booke topkvalitet, uden store løfter, men reelt kostpris jagt som bukkejagt, drivjagt, natjagt til priser der langt overgår vore svenske priser, men revirerne er større, også høj kvalitet. Man kan udtrykke det således, jagt i Polen koster, men med fast guide 3 dage koster en råbuk også i slut resultat mere end i Sverige. Polske jægere lader turisterne betale for alt, trofæ, ophold, kørsel, drikkepenge m.m.m. så resultatet bliver mange gange større end de lige lyder med 1500,- for en buk. Størrelserne på revirerne gør at der kan skydes næsten ubegrænset. 

Der er 105.000 jægere i Polen / Danmark 185.000 Arealet er 13 x større end Danmark, en polsk jæger betaler DKK 3,- /HA i foreningen modsat en dansker kommer op på 6-7-8-900,-/HA - 3 bukke i polen koster let 10-15.000 så der skal ganske få jægere derned for at betale gratis jagt resten af året. Samtidig snydes der meget med vildt skader, hvor indtægterne skulle gå til vildtskader, men ender i polak jægernes egne lommer. Korruption, drikkepenge osv er udbredt, og EU bidrag fordrer polsk vildt.

Polens jægere skaber problemer

Polsk jagtlov er dømt ulovlig i EU, og krænker den private ejendomsret. 30 år efter kommunismens fald, bruges forældede polske kommunist jagt love, som kun er for eliten. Korruption er enorm, der snydes med vildtskader, men jægerne sidder i alle positioner i administration, politi, domstole, advokater og politikere, og ingen har hidtil kunnet omstøde loven, der koster den polske stat milliarder og atter milliarder. Repræsenterer jagten  i Danmark 300.000.000 har Polen en værdi af 3.900.000.000,- DKK eller 2,3 milliarder Zloty årligt. Mange havde stor tiltro til at den udskældte ny regering - Lov & Retfærdigheds Partiet - ville ændre disse uhyrligheder, men det er ikke sket. Måske sker det med en ny regering slut på 2019 - hele landbruget venter på reformer, give jagtretten til jordejeren og respektere den private ejendomsret, gøre der billigere i Polen og tilføre landet milliarder for den jagt der enevældigt gavner og beriger 0,2 % af befolkningen.   

Ejendomsrettes er som i kommunisttiden, 105.000 ud af 43.000.000 går gratis på jagt i loge lignende klubber på landmandens jord. Han må ikke seldv deltage eller leje jagten ud.  Er du med i eliten får du jagttegn og lov til at jage, er du ikke, har du ikke en chance. 

Du må ikke jage på din egen jord i Polen. Enorme vildtskader betales ikke på trods af loven, og brug eller leje betales ikke. 

Jægerne kører, jager, skyder, bygger tårne og fodrer vildtet gratis på privat jord - Uden betaling og uden skånsel for miljø, afgrøder og natur.  

  .

Forpagtning og køb af landbrugsjord.

Vi rådgiver med køb, salg og forpagtninger i dette kæmpe landbrugsland, hvor infrastrukturen er på toppen, maskiner og arbejdskraft er lettilgængelig. jordpriserne er stærkt stigende, og effektiviteten er i top. Nærheden til Skandinavien har gjort polske landbrug - herunder vor samarbejdspartner til kæmpe landbrug med topmoderne maskiner. 

Man vil opleve at alt synes lettere i Polen når man er etableret, der er tid til de vigtige gøremål, og der bliver gjort det der forventes af alle. Du kan som ejer blive medlem i den lokale jagtklub, men ofte betaler det sig ikke. Det er landbrug det drejer sig om, og det er i højeste grad profitabelt.   

Salg af afgrøder 

Vi leverer mod forudbestilling øko græs i alle mængder til konkurrence priser, men naturligvis ikke gratis.

Vrap, baller eller efter ønske.

Eksport af korn, foderstoffer, majs, græs, tømmer kun i hele lastvognstræk. 

Kontakt os direkte for yderligere info  i Polen (polsk-tysk),  Danmark og Sverige (dansk, svensk, tysk, engelsk, fransk) 

 

 

Jilas International Zoo

Spolka z ograniczona odpowiedzialnoscia

Management Team Bernard GInter, Leszek Sehenszuk, Marta Lechowicz  

Ul. Wojska Polskiego 6     PL-78-400 Szczecinek    Poland

NIP 6731773493       REGON 090471057

Tel +48(0)-94 37 228 41 +48(0)-94 37 425 22   E-mail: tdp.torus@man.szczecinek.pl

Jilas International A/S  -  Denmark :

Carl Szabad, Christoffer Szabad

Augustenborg A/S, Bybjergvej 15   DK-3060 Espergarde

Tel +45 4913 9611  +45 2845 9611  VAT 77930714  E-mail: szabad@jilas.dk

www.augustenborg-gods-dk

Jilas International Sweden

BlackatorpaMossan

Jilas International A/S  Augustenborg  Augustenborgvägan 2556  S-28291 Tyringe

Tel +46 4515 0045  +45 22129611 jagtimport@jilas.dk  VAT SE 502081470201

www.augustenborg-gods-dk

Vidtskader kan være omfattende, mange jagtklubber betaler ikke disse lovbefalede erstatninger, sagerne afgøres i retten. Det kræver en vis behændighed at komme gennem dette til tider korrupte system. Til gengæld er jagten i Polen en af verdens bedste, naturen er enestående og miljøet er langt fremme i debatten. Make a deal - med jægerne og man er fri for problemer. Nyt er at jagt kan forbydes på privat jord - det har rusket lidt op i det gammelkommunistiske system.  

Polens jægere betaler ikke vildt skader selv om loven kræver det. Den private ejendomsret tilsidesættes af en lovgivning, som EU har kendt ulovlig. Polen går estimeret glip af over 2 milliarder i indtægter fra jagtleje, vildt skader, retablering til skade for miljø,   mens EU støtte og udenlandske turister finansierer de polske jagt klubbers gratis fornøjelser. Sagt mere forståeligt - polske jægeres jager gratis, og tjener penge på jagt -  beskyttet af gamle kommunistiske love, der ikke er ophævet endnu 30 år efter befrielsen og jerntæppets fald.

IMG_3923.JPG
hummer, militær 146.JPG
Jelnia Czluchowski.jpg
LOGO 5.png
LOGO 5.png
LOGO 5.png
juni2006 162.JPG
1-polen Vang 011-001.JPG
Działka nr.287-1ii.jpg
bottom of page