SE - URFUGLE PÅ SPILLEPLADS

AUGUSTENBORG HAR SPILLEPLADS.

Urfugl på Augustenborg

SIDEN 1984 HAR VI REGISTRERET URFUGLE PÅ SPILLEPLADSERNE PÅ VISSLEMYR FRA VORT SKJUL 1500 M UDE PÅ MYREN. 
i PARRINGSTIDEN KOMMER FUGLENE MORGEN OG AFTEN PÅ SPILLEPLADSEN HVIR DE OPFØRER DE HELT SPECIELLE DANSE TIL GUNST OFTE FOR ENKELTE HØNER - DER ER STORT OVERTAL AF HANER - HØNER LIGGER FORMODENTLIG PÅ ÆG - OG OPTRÆDER DERFOR KUN HER FOR PARRING. vORE GRUNDIGE REGISTRERINGER DANNER GRUNDLAG FOR EN STATESTIK DER VISER 10,6 URHANE DER SPILLER - OP DER KAN KOMME FRA 5 OP TIL 27 SOM DET HØJESTE (1991) MEN ALTSÅ NORMALT 10-12 STK PLUS NOGLE FÅ HØNER. SPILLET VARER FRA MORGEN FRA 4.00 TIL 8.00 OG MAN SKAL ALTSÅ OVERNATTE I HYTTEN ELLER MEGET TIDLIGT OP I FORÅRSNATTEN.

VI GIVER ENKELTE BETALENDE GÆSTER LEJLIGHED TIL AT LEJE VORT HUS ÄNGATORPET 3 DAGE SAMT BENYTTE SKJULET FOR EN AFTEN OG MORGEN - FOR AT KUNNE OPLEVE DETTE NATURFÆNOMEN  "URFUGLE PÅ SPILLEPLADSEN"

BEDSTE PERIODE ER FRA 7/4 - 12/5 
SKJULET BENYTTES EEN MAX 2 GANGE UGENTLIG - VI IKKE VIL FORSTYRRE URFUGLENE, DER MØDER OP I FRA 5-27 STK FOR AT SPILLE OM HØNERNES GUNST DELS OM AFTENEN FØR SOLNEDGANG 20.00 OG TIDLIGT MORGEN KL. 400. MAN SKAL VÆRE PÅ PLADS OG KAN SOVE PRIMITIVT I SKJULET 1X1X2 METER. 
 
PRIS INCL. 3 DAGES OPHOLD I MODERNE HUS:  
1 MAX 2 BESØG PÅ SPILLEPLADSEN (ANDET KUN HVIS 1. IKKE LYKKES)
2 PERSONER  5500,- 
(perioden 7/4-12/5)

TUREN ER LEDSAGET, OG GÆSTER FORPLIGTER SIG TIL AT FØLGE VORE FORSKRIFTER.
Huset kan lejes f.eks. en uge med 2 besøg.

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  Urfugl ?
Urfugl (Tetrao tetrix)
Videnskabelig klassifikation
Domæne: Eukarya
Rige: Animalia (Dyr)
Række: Chordata (Chordater)
Klasse: Aves (Fugle)
Orden: Galliformes (Hønsefugle)
Familie: Tetraonidae (Skovhøns)
Slægt: Tetrao
Videnskabeligt artsnavn
Tetrao tetrix

Urfugl (Tetrao tetrix) er en fugl i Skovhøne-familien.

En urhane vejer mellem 1 og 1,5 kg, mens hønen er ca. 41 cm lang med en vægt på ca 900 gram. De har helt forskellige fjerdragter og farver. Hønen er brunspraglet. Hanen er nærmest sort med blå-lignende fjer på brystet.

Tjuren og urfuglen forekommer i det store hele i samme geografiske område - primært Skandinavien og Rusland - men foretrækker forskellige biotoper. Tjuren foretrækker den lysåbne skov, eller tættere skov hvor den holder til ved moser, lysninger og i skovbrynet. Urfuglen foretrækker åbne områder, f.eks. heder og moseflader. Urfuglen spiser blade, bær og insekter, og hvor der forekommer træer i nærheden også knopper af både løv- (især birk) og nåletræer.

Fuglen findes over store dele af Norge, Sverige og Finland året rundt, men den blev erklæret uddød i Danmark år 2001 efter at man i midten af 90'erne kun havde observeret 2 ynglende par og derefter over en årrække ingen ynglende par.

Udover hannens prægtige fjerdragt er urfuglen især kendt for hannernes "spil" i yngletiden, hvor hannerne mødes indenfor et ret lille område (spillepladsen) og gør sig til mens de slår halen ud, og synger med deres karakteristiske boblende/gurglende stammer.

Urfuglen kan forveksles med sin større slægtning, tjuren. Den mest iøjnefaldende forskel er størrelsen, hvor urfuglen er betydeligt mindre og lettere. I flugt virker urfuglen mindre langhalset og storhovedet end tjuren. Urhønen har kortere hale end tjurhønen, og urhanen kan skelnes fra tjurhanen ved at den har kileformet hale.

Krydsning af tjurhøne og urhane forekommer af og til i naturen. Resultatet er et infertilt afkom som kaldes rakkelhane/rakkelhøne. Krydsning mellem tjurhane og urhøne er ikke set.


Hvis du vil med til Wikimania i Washington D.C. den 12.-15. juli 2012, kan du søge om rejselegat senest den 16. februar.
(Læs her om sitenotice)

Tjur opleves hyppigt på Augustenborg - lejer du vore huse har du muligheden at se disse store tjurer...

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
  Tjur ?
Tjur (Tetrao urogallus)
Videnskabelig klassifikation
Domæne: Eukarya
Rige: Animalia (Dyr)
Række: Chordata (Chordater)
Klasse: Aves (Fugle)
Orden: Galliformes (Hønsefugle)
Familie: Tetraonidae (Skovhøns)
Slægt: Tetrao
Videnskabeligt artsnavn
Tetrao urogallus

Tjur (Tetrao urogallus) er en fugl i Skovhøne-familien. Findes ikke i Danmark, men f.eks. i Norge, Sverige og Finland.

Tjuren kan forveksles med sin mindre slægtning, urfuglen, men er en del større - hannen op til 100 cm og 6 kilo og hunnen op til 60cm og 2,5 kilo. I flugt virker urfuglen mindre langhalset og storhovedet end tjuren. Urhønen har kortere hale end tjurhønen, og urhanen kan skelnes fra tjurhanen ved at den har kileformet hale.

Tjur og urfugl er meget eftertragtet jagtvildt i Norge, Sverige og Finland.

Udover størrelsen bemærkes forskellen på hannerne mest ved spillet i yngletiden. Tjuren har flere forskellige nuancer i fjerdragten, og den sorte farve er mere mat. Når halen er slået ud er viften hos tjuren noget større, mens ynglekaldet er mindre markant både i form og styrke - det kan næppe høres længere væk end få hunderede meter.

Tjuren og urfuglen forekommer i det store hele i samme geografiske område - primært Skandinavien og Rusland - men foretrækker forskellige biotoper. Tjuren foretrækker den lysåbne skov, eller tættere skov hvor den holder til ved moser, lysninger og i skovbrynet. Urfuglen foretrækker åbne områder, f.eks. heder og moseflader.

Tjurens foretrukne skovtype er nåleskov, især ældre fyrreskove. I visse områder forekommer den dog i bjergskove af løvtræer i sydeuropa.

Krydsning af tjurhøne og urhane forekommer af og til i naturen. Resultatet er et infertilt afkom som kaldes rakkelhane/rakkelhøne. Krydsning mellem tjurhane og urhøne er ikke set.

JAGT PÅ URFUGL - KUN HANER ARRANGERES INCL OPHOLD
JANUAR MAX 1 FUGLE PR.  2 PERSONER  3 DAGES OPHOLD    PR. PERSON 3900,-
EGEN HUND KAN MEDBRINGES PÅ JAGT.


1500 m ude på myren ligger "skjulet" - og det er en ikke ufarlig og krævende tur derud. Derfor har vi guide. "Urhaner der spiller" er et naturfænomen som kun få ser.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.08 | 18:02
GULD OG GRØNNE SKOVE har modtaget 1
15.07 | 15:32
FOTO har modtaget 1
21.06 | 10:08
FILM OM AUGUSTENBORG har modtaget 3
13.01 | 13:48
LINDEHULT BILLEDER har modtaget 5
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE